Başkan Yıldız'ın Ramazan Bayramı Mesajı - 2018

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yıldız mesajında şunları kaydetti; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayını hep birlikte huzur içinde tamamladık. Rabbim inşallah tekrar ağız tadıyla sağlıklı, huzurlu bir şekilde herkesi sevdikleriyle yeni bir Ramazana ulaştırır. İnşallah rabbim bizlere nice Ramazanları görmeyi nasip eder. Bolluk ve bereketin, huzur ve güvenin yaşandığı, sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzellikleri içerisinde barındıran rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı, mübarek Ramazan ayını uğurlarken, hoşgörü kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, sosyal hayatımızın en mutena ve en güzel zaman dilimleridir. Zira akrabalar arasında ziyaretleşmeler, kaynaşmalar, muhabbetler zirveye ulaşır. Gönüller huzur ve sevinçle dolar. Böylece tebessümle anacağımız hoş hatıralar oluşur. Bu gelenek ve göreneklerimizi kuşaktan kuşağa aktarmamız için toplum olarak bu güzellikleri yaşamalı ve paylaşmalıyız.

Bayramlar, her yıl gelip geçen ve sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu "Ben’i" "Biz" yapan yüce dinimizin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verip, Hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırmaktır. Hakikat- ı duyurmak, adaleti yüceltmek, sevgiyi, barışı, huzur ve hoşgörüyü yaymaktır.

İdrak edeceğimiz bu bayram, islam coğrafyası ve insanlık üzerindeki kara bulutların dağılması, ümitsizliklerin ortadan kalkması ve geleceğe umutla bakabilmek için Rabbimizin bizlere bir lütfü, bir ihsanı, bir armağanıdır. Bu bayramın, İslam coğrafyasında akan gözyaşı ve kanın dinmesi için bir vesile olmasını gönülden istemeli, bu yönde hep birlikte dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, bayramın, ilçemize, ülkemize, bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla;

- Bayramın 1. günü şehir içi yolcu taşıma dolmuşları tüm mahallelerimize akşam saat 17:00'ye kadar ücretsiz hizmet verecektir.

- Belediyemizde bayramlaşma bayramın 1. günü saat 09:00 ile 12:00 arasında yapılacaktır.

-Bayram tatili boyunca halkımızın ve misafirlerimizin huzur ve mutluluğu için Belediyemizin nöbetçi birimleri vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecektir.
İtfaiye- 110
Zabıta- 341 40 08 - 153