DAĞISTANLI SOKAKTA CEPHE KAPLAMALARINA BAŞLANDI

Ürgüp Belediyesi'nin girişimleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesi ile yapılan sokak sağlıklaştırma projesinde çalışmalar iş yerlerinin cephelerinde yöresel renklerde taş kaplama ile devam ediyor.

Mimari projesi hazırlanırken Çok hareketli ve dinamik bir fonksiyon olan ticaret ve alışveriş işlevi için olabildiğince sade ve minimal bir fon oluşturmak tasarımda önemli bir yer tutan projeye göre inşası tamamlanma aşamasında olan sokak sağlıklaştırma projesinde vitrinlerin ve sokağın canlılığı içinde işlevini yerine getirecek fakat fazla baskın olmayacak bir form ve renk arayışı içine girilmişti.

Proje hazırlanırken üst kottaki Atatürk Bulvarı ile kesişiminde yer alan ufak meydan ve alt kottaki Tahsinağa Sokağın Kütüphane ile arada oluşmuş kısmından başlanmıştı.Gerek zemin kaplamalarının derz ve döşeme biçimleri, gerek rampa ve merdivenlerin yapılacağı yer ve açıları ile ana caddelerde gezen insanların sokağa yönlendirilmesi düşünmüştü. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarla Dağıstanlı Sokak yepyeni yüzü ile tamamlanmak üzere.

Mevcut binaların taşıyıcıları ve yapı sistemleri eski olduğundan belli olmaması sebebiyle yüklerin binalara aktarılmadan kendi kendini taşıyan bağımsız bir sistem olması gerekliliğini getiren projede çelik taşıyıcılarda karar verilmişti. Örtü malzemesi olarakta gerek zamanla bakım onarım gerektirmemesi gerekse karanlık bir ortam yaratmaması için cam seçilmişti.

Proje dahilinde çalışmaların sona yaklaştığını söyleyen Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Çevre Şehircilik Bakanlığımızın katkısı ile ortaya koyduğumuz projemizin başta Dağıstanlı Sokak esnafımıza, tüm Ürgüp halkımıza ve misafirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. dedi.

Yarım Kalan

YARIM KALAN