DAHA YEŞİL BİR ÜRGÜP İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ürgüp Belediyesi Park ve Bahçeler birimi ekipleri, ilçenin farklı noktalarında ağaçlandırma faaliyetlerine hız verdi.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu Caddesi'nde çalışmalar yürüten ekipler, çok sayıda ağacı toprakla buluşturdu.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, doğal güzelliklerle dolu Ürgüp'te geçmiş yıllarda farklı özelliklerde bir çok fidanın yol kenarında ve ilçenin farklı noktalarında toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Ancak bunu yeterli görmediklerini belirten Yıldız, "Daha yeşil bir Ürgüp oluşturabilmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu sezonda Ürgüp nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Aralık ayında olmamıza rağmen hava şartlarının uygunluğu, ekiplerimizin çalışma temposundaki hızını düşürmedi. Yöremizdeki yeşil dokunun daha da zenginleşmesine yönelik çalışmalar devam edecek" diye konuştu.

Çalışmalar kapsamında, çınar, selvi, kiraz gibi bölge iklimine uygun tüplü fidanlar kar yağmadan toprakla buluşturuldu.