Damsa çayında taşkın kanalı yapımı devam ediyor

DSİ 12.Bölge Müdürlüğüne bağlı 121. Şube müdürlüğü kontrollüğündeki Nevşehir Ürgüp ilçesi Damsa Çayı taşkın koruma kanallarda beton blokların yapımına devam ediliyor.

Çalışmalar kapsamında 350. metrede beton blok kalıplarının yapımı devam ederken, Mehmet Dinler Bulvarı Damsa Köprüsüne kadar olan çalışma alanının kazı ve harfiyat çalışmaları tamamlandı.

DSİ 12 Bölge Müdürlüğü ve 121. Şube Müdürlüğünün kontrolündeki Özden AKTUZ İnşaat Mühendislik firması tarafından süren çalışmaları yerinde inceleyen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Önümüzdeki sezon yapacağımız rekreasyon çalışmasında alanda çift taraflı yürüyüş yolları bisiklet yolları ve piknik alanlarını düşündükçe heyecanlanmamak elde değil." dedi.

Müteahhit firma, duvar blokları tamamlamasının ardından, zemin betonlarını yapacak. Duvardan duvara 11 metre olacak su kanalından Damsa Barajından gelen su geçecek.

Geçtiğimiz günlerde de DSİ Bölge Müdürü Okan Bal Damsa çayındaki çalışmaları yerinde incelemişti.

width=600

width=