Ramazan ayı öncesi fırın ve gıda işletmelerine denetim

Ürgüp Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi merkez ve mahallelerdeki gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.

Ürgüp Belediyesi, Zabıta personelinden oluşan bir ekip, Ürgüp İlçe merkezi ve mahallerdeki fırın işletmelerini denetlediler. Ekmek fırınlardan başlayan denetimlerin,  kahvehaneler, kasaplar, lokantalar,  gibi tüm işletmelerde Ramazan boyunca devam edeceği belirtildi.

DENETİMLER  HALKIN SAĞLIĞI İÇİN

Ürgüp Belediyesi olarak gıda işletmelerine yönelik sürekli denetimlerin yapıldığını belirten Zabıta Müdürü Yusuf Çiğdem “ Yaklaşan ramazan ayı öncesi zabıta ekibimiz fırınlara yönelik denetimlerini arttırdı. Halkımızın daha sağlıklı tüketim yapabilmeleri için ekibimiz merkez ve mahallelerde devamlı olarak denetimde bulunacaklar. Yılın her günü yapılan bu denetimlerimiz özellikle ramazan ayında fırınlara daha sık yapılacak. Yapılan denetimlerde şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Halkımızın sağlığı için denetimlerimizi aralıksız olarak sürdüreceğiz’’ dedi.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, başta hijyen olmak üzere gıdaların soğuk hava depolarında saklanması, pişirme koşulları, kullanılan yağlar, malzemelerin kalitesi ve son kullanma tarihleri, haşere ilaçlaması ve dezenfekte, atık yağların saklanması ve yakıt tanklarının çevre güvenlikleri kontrol edildi.

Zamanın Başlangıcı

ÇAĞDAŞ MEKSİKA FİLMLERİ FESTİVALİ

MEKSİKA SİNEMASININ ÖNEMLİ ESERLERİNDEN OLUŞAN FİLMLER HER GÜN: 13:30 - 21:00 SEANSLARINDA

ÜRGÜP BELEDİYESİ SİNEMA SALONUNDA ÜCRETSİZ OLARAK İZLENEBİLİR.