Ürgüp'te 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Çelenk töreninin sona ermesinin ardından İlçe stadyumundaki bayram kutlamalarına geçildi.

Ürgüp Ayhan Ertürk İlkokulu'nun düzenlediği kutlama programına Kaymakam Mehmet Maraşlı, Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Garnizon Komutanı Üsteğmen Timur Budak, Jandarma Komutanı Okan Özcan, Emniyet Müdürü Baki Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, dans ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Törende ayrıca Ürgüp'teki okullarda eğitim gören 20 Öğrencinin 6 aylık eğitiminin ardından hazırladıkları "Ertuğrul'un torunları" adlı atlı okçuluk gösterileri düzenlendi.