Ürgüp'ten Zeytin Dalı Harekatına Destek

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinden, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'ndaki Mehmetçiklere ulaştırılmak üzere bir kamyon su gönderildi.

Afrin'e Destek Platformunca ilçede düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde hayırseverlerin desteği ile temin edilen 14 ton su taşıyan kamyonun uğurlanması amacıyla tören düzenlendi.

Musalla Camisi önünde Cuma namazının ardından gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, törendeki konuşmasında Türk halkının maddi ve manevi olarak kahraman Mehmetçiklerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Yıldız, "Su aziz bir nimettir. Ama suyu bahane ederek, Ürgüp halkının gönüllerinden kopan dualarımızı bu kamyonda yüklü su ile gönderiyoruz. Mehmetçiğimizin ayağı daha sağlam bassın diye, atışı daha isabetli olsun diye ve muzaffer olarak dönsünler diye dua ediyoruz." dedi.

İlçe Müftüsü Muhammet Çınar'ın ettiği duanın ardından yardım kamyonu Hatay Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına ulaşmak üzere yola çıktı.

Programa, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.